Seizoen 2002/2003
Wedstrijdverslagen

Home

Stand | Wedstrijdschema | Andere wedstrijden | Topscoorders | Competitie | Alle uitslagen | De selectie | Beker en vriendschappelijk | voorbeschouwing | Wedstrijdverslagen | Overzicht Kampioenschap GESTA B1

Wedstrijdverslagen afgelopen maand

GESTA B1 - Zundert B2: 1-0

Vol spanning en toch wel wat zenuwachtig kwamen we op het veld aan. Vandaag moest het gebeuren, DE beslissende wedstrijd over het verdere verloop van de competitie. Bij winst is de buit bijna binnen, bij verlies worden het nog 6 zware weken.......de buit is bijna binnen!!!!

Voor de warming up heeft Martin nog foto's gemaakt die in de loop van de week, of volgende week op de site komen te staan bij 'de selectie'. Daarna de warming up, balletje rondspelen en de opstelling met weinig verrassingen. Alleen Niekje was afwezig, en Koentje kan nog niet mee doen, maar was weer een goede vlagger. 5 minuten voor de wedstrijd nog een aantal keertjes op en neer lopen en opstellen, waar Sander veel te lui was om naar de overkant van het veld te lopen, waardoor we twee helften zon tegen hadden.

Het was half 3, zaterdag 15 maart, een fluitsignaal van J v Boxel en we trapten af. De bedoeling was weer om meteen fel van start te gaan, en er snel op te zitten. Dit was toch niet helemaal het geval. Kwam dat door de spanning...niemand zal het weten. In de eerste helft had Zundert het betere van het spel, maar ze konden de kansen niet goed uitspelen, en de schoten bleven bij makkelijke pakballetjes voor Sander. John kreeg op het begin al een ijsbeentje, waardoor hij niet echt geweledig speelde en nu nog last van heeft :(   (been dan). Wij zelf konden ook niet echt goed doordrukken met de aanval, en het aantal kansen bleef dan ook beperkt. Een keertje waren we wel in de buurt, maar de bal ging via de paal terug het spel in.

In de rust hadden we een flinke donderpreek van eerst Jan, maar toen helemaal van Jack gehad. Het had echter wel het gewenste resultaat. De tweede helft begonnen we veel feller en hierdoor moesten de spelers van Zundert meer terugzakken. Nu waren de combinaties een stuk beter, ze waren er ook gewoon, in plaats van de lange ballen uit de eerste helft. Steeds meer kwam Zundert onder druk te staan, en een doelpunt voor ons hing in de lucht. De bal wilde er echter niet in. Rob v B had een mooie actie, waarna het schot op onderkant lat uit elkaar spatte. Het was niet goed te zien of de bal over de lijn was of niet, en dus nog steeds was het 0-0. Rob v D liet zijn mooie trap met rechts zien, door nu voor de 5de keer op doel, maar dan net iets te letterlijk OP. Het kwam omdat de keeper de bal tegen de paal jaste. Uit een corner was er nog een kopbal net naast, net als de vrije trap van "specialist met links", die Bart toch liever had genomen. Zundert had niet veel meer in te brengen, en kwamen er af en toen nog wel eens uit, maar de verdediging stond waar die moest staan om problemen te voorkomen. Ze hebben 2 kansjes maar wel een grote kans gehad, met twee man voor Sander, maar Gijs tikte de bal nog net aan waardoor sander de bal op kon pakken.

Toen kwam het moment dat iedereen Jeroen wilde zoenen en bijna dood wilde knufflen, waardoor zelfs Bartjes last kreeg van kramp. Van achter uit werd er opgebouwd. De bal ging naar de rechterkant, naar Stefan. Hij brengt de bal via Rob v B naar de linkerkant waarna Bartje een steekpaasje op Jeroen geeft, die zelf vervolgens met snelheid tussen drie man door wurmt en met links in de lange hoek in het zijnetje schiet: GGGGGGGOOOOOOOOAAALLLLL GOAL GOAL!!!!  DOELPUNT, 1-0 VOOR GESTAAAAA..........ja, we waren op zich wel blij. Dit alles speelde zich af 10 minuten voor tijd. Nu was het nog de wedstrijd uitspelen wat nog wel even spannend was. Door een fout paasje van Rob v D kon Zundert er bijna nog een keer gevaarlijk uitkomen, maar dit werd voorkomen. Nog 1 minuut zei de scheids, corner tegen. ff stressen, ze nemen hem en weg die bal, zo ver weg mogelijk, weg van ons keepertje, die vandaag wel goed heeft geschreeuwd (eindleijk) en dan het laatste fluit signaal waarna een flink gejuich opstijgt van het veld, maar ook langs de kant.

Door deze winst was de derde helft van fenomenale vreugde voorzien bij Jantje thuis. Onder het genot van veeel juup en de nodige hamburgers en frikandellen, nog bedankt voor het bakken Tim!!, speelden we het bierspel om de overwinning te vieren. 's Avonds was ook bijna het hele team in Bels aanwezig bij den kodex tent. Volle bak ambiance.

Volgende week is het weer voetballen, nu Internos, proberen om de score wa beter te doen dan vorige keer, wat zeker NIET gaat lukken, durf ik bakken juup op te zetten!! :-)

voor nog een suggestie van mij persoonlijk: kijk bij 'wedstrijdschema'

Braas Report

GESTA B1 - Internos B4: 6-0

door omstandigheden geen wedstrijdverslag

GESTA B1 - RSV B1: 3-1

Door het overlijden van Gert Jan van Rijen begonnen we de wedstrijd met 11 man, omdat een aantal spelers nog bij de begrafenis was. Door dit tragische gebeuren dragen wij de overwinning aan hem op...

Ook was Markske veel te laat, en Braas door bovenstaande omstandigheden. Toch was er 11 man warm om 14.30 om aan een draak van een wedstrijd te beginnen.

Zoals in eerdere dagen gingen we nu weer eens eindelijk flitstend van start. Iedereen was fel en ging steeds voor de bal. Hierdoor hadden we een duidelijk overwicht, en door de goede organisatie en coaching van achteruit stonden we goed; RSV had amper wat in te brengen. Het geluk was echter niet aan onze zijde. Kans na kans gingen net naast, over, tegen de paal of werden van de lijn gehaadl. De openingstreffer viel doordat Rob vB onderuit werd gehaald net voor de 16. Door goed te kijken, en een mooie sprong van Chefke voor de keeper kon Bart de bal feiloos in de verre hoek leggen, zonder enige weerstand. Bij dit doelpunt bleef het echter. Ineens voelden we een flinke straling energie richting het veld komen, keken naar de kant en zagen Robke en Geisch aan komen rijden, net voor rust.

Rob vD en Gijs kwamen er dus in voor Mark en Tim. Hiermee hadden we weer de vertrouwde eigen verdediging. RSV had waarschijnlijk een goede peptalk gehad in de rust, want ze waren een stuk feller, waardoor wij meer naar achteren gedreven werden. Eerst was de druk nog niet zo groot, maar toen ze merkten dat we het er wel lastig mee hadden, deden ze er nog een tandje bij, en toen ontstond er een vrij hectische fase. De druk werd achterin wat groter, en het was de tijd van weg-is-weg-ballen. Toch door een klein gaatje kregen ze een kans, maar Sander dreef de aanvaller goed naar buiten alwaar hij in het zijnetje schoot.. Enige tijd later, een identieke situatie, maar dit keer goed benut: 1-1  grote deceptie!

Nu waren we goed gewaarschuw, en deden er flinke scheppen bovenop, zelfs Jeroen werd nog fel! Zelfs zo erg dat hij de keeper tot bloedens toe verwondde; de schavuit. Menige rellen braken uit, vooral de lei(ij)(d)er van RSV, en Jescrum kon 5 minuutjes stoom afblazen aan de kant. Nu was het voor ons dus weer oppassen, maar ze konden niet doordringen. Ze waren blijkbaar met een puntje tevreden, maar dan kennen ze ons nog niet. Vol wilskracht en overtuiging werd er aangevallen, de ene aanval na de andere, tot, 5 min voor tijd Sjef na een paas van Eric z'n ventje uitspeelde, en de keeper in z'n broek liet zeiken van schrik: 2-1. Hij heeft het zeker gevoeld, want meteen sprong er 7 man in z'n nek en op z'n rug!!

Nu was alle stress weg, en konden wij de wedstrijd uitspelen. Bart liet de beduusde keeper nog maals in het stof bijten, want weer met links, schoot hij een bal die onder de keeper doorstuiterde het netje in: 3-1, tevens de uitslag. Natuurlijk waren we super blij met de overwinning, maar dit maal hebben we het wat ingetogen gevierd door de gebeurtenissen heden. Ook mag ik een paar 'leuke' homo's vragen volgende keer de deur niet meer op slot te doen, as de ECHTE mannen voor warm water aant regelen zijn, en met de B2 douchen, is niet zo leuk as met onze eigen manne... Volgende week weer eens uit naar Klein-Zundert, net als de 2 weken daarna, voor nog een stap dichter bij het kampioenschap!!!